Profiteroles se chantilly recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
150 g cukr
5 ks žloutek
0.5 l mléko
500 g smetana
50 g hladká mouka
200 g hořká čokoláda
těsto
4 ks vejce
100 g máslo
250 ml voda
150 g hladka mouka
náplň
250 g jahody
50 g cukr moučka
250 g smetana ke šlehání
na ozdobu
jahody

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si koblížky. Do hrnce přivedeme vodu k varu společně s máslem a moukou. Mícháme, poté odebereme z plotny a za stálého míchání přidáme 4 vejce. Hmotu dáme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme koblížky o velikosti ořechu. Pečeme 18 minut při 180 °C.

  2. Mezitím si připravíme čokoládový krém. Do hrnce dáme vařit mléko, přidáme čokoládu rozdělenou na kostičky a přivedeme k varu. V misce rozmícháme žloutky, cukr, mouku, přidáme rozpuštěnou čokoládu a vaříme 5 minut. Necháme vychladnout, až poté vmícháme smetanu.

  3. Dále si připravíme druhý krém - chantilly. V misce rozšleháme smetanu. Umyjeme jahody, rozmixujeme je s cukrem a přidáme k ušlehané smetaně. Vložíme do cukrářského sáčku k plnění.

  4. Smetanovým krémem chantilly naplníme upečené koblížky, ponoříme je do čokoládového krému, poklademe na tácek a ozdobíme kousky jahod.

  5. Profiteroles s krémem chantilly můžeme připravit i pro slavnostnější chvíle.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!