Profiteroles se chantilly recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- krém 150 g cukr 5 ks žloutek 0.5 l mléko 500 g smetana 50 g hladká mouka 200 g hořká čokoláda těsto 4 ks vejce 100 g máslo 250 ml voda 150 g hladka mouka náplň 250 g jahody 50 g cukr moučka 250 g smetana ke šlehání na ozdobu jahody
Postup Profiteroles se chantilly recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si koblížky. Do hrnce přivedeme vodu k varu společně s máslem a moukou. Mícháme, poté odebereme z plotny a za stálého míchání přidáme 4 vejce. Hmotu dáme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme koblížky o velikosti ořechu. Pečeme 18 minut při 180 °C.
Mezitím si připravíme čokoládový krém. Do hrnce dáme vařit mléko, přidáme čokoládu rozdělenou na kostičky a přivedeme k varu. V misce rozmícháme žloutky, cukr, mouku, přidáme rozpuštěnou čokoládu a vaříme 5 minut. Necháme vychladnout, až poté vmícháme smetanu.
Dále si připravíme druhý krém - chantilly. V misce rozšleháme smetanu. Umyjeme jahody, rozmixujeme je s cukrem a přidáme k ušlehané smetaně. Vložíme do cukrářského sáčku k plnění.
Smetanovým krémem chantilly naplníme upečené koblížky, ponoříme je do čokoládového krému, poklademe na tácek a ozdobíme kousky jahod.
Profiteroles s krémem chantilly můžeme připravit i pro slavnostnější chvíle.