Pšeničný chléb se sezamovým semínkem recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
275 ml mléko
20 g droždí
1 ks rozšlehané vejce
tuk na vymazání formy
50 g máslo nebo tuk na pečení
500 g hladká pšeničná mouka

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozpustíme ve 125ml vlažného mléka a přikrytý kvásek necháme na teplém místě 20 - 30 minut vzejít. Mouku, zbylé mléko, máslo a sůl dáme do mísy. Přidáme kvásek a vše uhněteme v hladké těsto

  2. Pokud použijeme chlebovou formu tak ji vytřeme tukem a naplníme těstem. Já z těsta uplácám vždy bochníček a dám jej na plech s pečícím papírem. Přikryté necháme na teplém místě nejméně 35 minut kynout

  3. Rozšleháme vejce a chleba jím ještě před pečením potřeme. Můžeme posypat například sezamovým semínkem nebo i něčím jiným, nebo chléb nemusíme sypat ničím

  4. Pšeničný chléb se sezamovým semínkem pečeme při 180°C asi 45 minut. Také můžeme přidávat různé bylinky, pokud je máme rádi a to i do těsta.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!