Pšeničný chléb se sezamovým semínkem recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- 2 lžičky sůl 275 ml mléko 20 g droždí 1 ks rozšlehané vejce tuk na vymazání formy 50 g máslo nebo tuk na pečení 500 g hladká pšeničná mouka
Postup Pšeničný chléb se sezamovým semínkem
Postup přípravy receptu
-
Droždí rozpustíme ve 125ml vlažného mléka a přikrytý kvásek necháme na teplém místě 20 - 30 minut vzejít. Mouku, zbylé mléko, máslo a sůl dáme do mísy. Přidáme kvásek a vše uhněteme v hladké těsto
Pokud použijeme chlebovou formu tak ji vytřeme tukem a naplníme těstem. Já z těsta uplácám vždy bochníček a dám jej na plech s pečícím papírem. Přikryté necháme na teplém místě nejméně 35 minut kynout
Rozšleháme vejce a chleba jím ještě před pečením potřeme. Můžeme posypat například sezamovým semínkem nebo i něčím jiným, nebo chléb nemusíme sypat ničím
Pšeničný chléb se sezamovým semínkem pečeme při 180°C asi 45 minut. Také můžeme přidávat různé bylinky, pokud je máme rádi a to i do těsta.