Pštrosí vejce z mletého masa recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1 ks vejce 50 g strouhanka 1 špetka majoránka 0,5 svazků pažitka voda 1 špetka drcený kmín 1 lžička mletá sladká paprika 1 špetka mletý černý pepř strouhanka na obalení 1 kg mleté maso (míchané) 8 ks vařené vejce
Postup Pštrosí vejce z mletého masa
Postup přípravy receptu
-
Maso důkladně propracujeme s vodou, vejcem, kořením a solí, případně směs zahustíme trochou strouhanky
Uvařená vejce oloupeme a obalíme je masovou směsí, poté ještě obalíme ve strouhance, budou křupavější
Obalená vejce položíme do pekáčku a pečeme při 200 °C asi 30 minut
Hotová pštrosí vejce z mletého masa podáváme s vařenými brambory a nakládanými okurkami
Zdroj: Eklasa.cz