Rajčata s cizrnou a špenátem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 ks cibule 1 lžíce rajčatový protlak 2 konzervy sterilovaná rajčata 2 hrstě mražený listový špenát 1 sklenice sterilovaná cizrna podle chuti cukr sůl pepř mletá sladká paprika mleté chilli
Postup Rajčata s cizrnou a špenátem recept
Postup přípravy receptu
-
Středně velkou cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na tenké plátky. V hrnci rozehřejeme olej, do něj vložíme cibuli a za občasného míchání smažíme do zesklovatění. Přidáme česnek a krátce osmažíme. Přisypeme papriku, chilli a pepř a promícháme. Přidáme lžíci protlaku, důkladně promícháme a ještě chvíli osmahneme.
Poté do směsi přidáme rajčata, osolíme, případně přidáme cukr, jsou-li rajčata kyselá. Důkladně promícháme, přiklopíme a na mírném plameni dusíme, dokud nejsou cibule a rajčata dostatečně měkká.
Slijeme a opláchneme cizrnu a přidáme ji k rajčatové směsi. Necháme prohřát. Nakonec přidáme špenát, za občasného míchání ho necháme rozmrznout a jakmile je dost teplý, podáváme.
Rajčata s cizrnou a špenátem servírujeme s rýží nebo pečivem jako hlavní chod.