Rajčata zapečená s rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 špetka sůl
1 hrst petrželka
8 ks rajče
250 g rýže
5 lístků bazalka
2 lžíce olivový olej
1 špetka mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z omytých rajčat seřízneme vršky, dužinu vydlabeme lžičkou, uvnitř osolíme a nepatrně opepříme. Předem uvařenou rýži smícháme s jemně nakrájenou rajčatovou dužinou, kořením, nasekanou petrželkou, prolisovaným česnekem a 2 lžícemi olivového oleje.

  2. Směsí naplníme vydlabané vnitřky rajčat. Přiklopíme je seříznutými vršky, vložíme do olejem vymazané zapékací mísy a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 35 minut.

  3. Rajčata zapečená s rýží podáváme jako lehkou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!