Rajčata zapékaná po provensálsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 ks rajče podle chuti česnek strouhanka petrželka sýr pepř hnědý cukr mořská sůl podle potřeby olivový olej
Postup Rajčata zapékaná po provensálsku recept
Postup přípravy receptu
-
Masitá, tvrdší rajčata omyjeme a rozkrojíme na půlky. Česnek oloupeme a nasekáme, sýr nastrouháme a bylinky nakrájíme najemno.
V pánvi rozehřejeme olivový olej, nejprve prudce opečeme rozkrojenou stranu, poté obrátíme. Vyjmeme a potřeme česnekem. Vložíme do zapékací formy, osolíme, opepříme a lehce přisladíme. Nakonec posypeme směsí strouhanky, posekané petržele, česneku a strouhaného sýra.
Rajčata po provensálsku zapékáme při mírnější teplotě, dokud se sýr neroztaví.