Rajčata zapékaná po provensálsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks rajče
podle chuti
česnek
strouhanka
petrželka
sýr
pepř
hnědý cukr
mořská sůl
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Masitá, tvrdší rajčata omyjeme a rozkrojíme na půlky. Česnek oloupeme a nasekáme, sýr nastrouháme a bylinky nakrájíme najemno.

  2. V pánvi rozehřejeme olivový olej, nejprve prudce opečeme rozkrojenou stranu, poté obrátíme. Vyjmeme a potřeme česnekem. Vložíme do zapékací formy, osolíme, opepříme a lehce přisladíme. Nakonec posypeme směsí strouhanky, posekané petržele, česneku a strouhaného sýra.

  3. Rajčata po provensálsku zapékáme při mírnější teplotě, dokud se sýr neroztaví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!