Rajčatový džus recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
10 ks rajčata
podle potřeby
voda
podle chuti
med

Postup přípravy receptu

  1. Velká a zralá rajčata důkladně omyjeme, odstraníme zelené části a poté rajčata nakrájíme na malé kousky.

  2. Rajčata vsypeme do hrnce, přidáme špetku soli, podlijeme malým množstvím vody a dusíme doměkka. Ještě horká rajčata rozmixujeme a vzniklou hmotu přecedíme. Díky tomu odstraníme nežádoucí slupky a jadérka.

  3. Rajčatový džus podle chuti zředíme vodou, dosladíme tekutým medem a dáme do lednice vychladit.

  4. Rajčatový džus podáváme ve sklenicích s ledem a dopřát si ho můžeme podle libosti, je totiž zdravý a neobsahuje zbytečné kalorie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!