Zelenina s rajčatovým dipem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 200 - 300 g brambory pažitka 1 ks brokolice 2 lžíce zakysaná smetana muškátový květ 4 ks vejce natvrdo 1 kostka zeleninový bujón 100 ml rajčatové pyré 1 kelímek nízkotučný tvaroh bylinková sůl 1 lžíce pravá sójová omáčka
Postup Zelenina s rajčatovým dipem
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a odkrojíme tvrdý košťál. Dáme vařit společně do vody s kostkou bujónu. Nebo lépe, pro zachování více vitamínů, uvaříme zeleninu v páře. Vejce uvaříme natvrdo
Mezitím si připravíme studenou omáčku. V misce promícháme tvaroh nejdříve se sójovou omáčkou, až potom přidáme smetanu a rajčatové pyré. Vznikne nám hladká, krémová omáčka. Ochutíme bylinkovou solí, špetkou muškátového květu a sušenou nebo čerstvou pažitkou. Ještě jednou důkladně promícháme
Zeleninu scedíme, vejce oloupeme. Rozdělíme na talíře, přidáme čtvrtky vajec a přelijeme omáčkou. Ozdobit můžeme ještě kapkami rajčatového pyré. Další možností je dát zeleninu do misky, stejně tak rajčatový dip a namáčíme
Recept můžeme obměnit - uvařit si celou mrkev, květák a jinou oblíbenou zeleninu. Je možné dip promíchat také se sterilovanou zeleninou.