Rajčatový protlak recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
zralá rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Dobře zralá rajčata omyjeme, nejedlé části odstraníme a nakrájíme. Dáme do čistého smaltovaného hrnce a vaříme, pokud slupka rajčat nepovolí. Prolisujeme, protlak dáme do hrnce a vaříme do zhoustnutí.

  2. Vřící rajčatový protlak nalijeme do čistých sklenic, které jsme dopředu vypláchli vřící vodou. Postavíme na plech, aby sklenice při nalévání nepraskly. Rychle převážeme, každou sklenici zvlášť zabalíme a uložíme vedle sebe na připravené místo. Dobře zakryjeme dekou.

  3. Vychladlé sklenice s rajčatovým protlakem odkryjeme, utřeme mokrou utěrkou a uložíme na chladné místo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!