Rajčatový salát s jogurtovou majonézou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g cibule
1 snítka pažitka
50 g majonéza
350 g rajče
100 g bílý jogurt
50 g sterilované okurky
podle chuti
cukr
sůl
ocet
worcesterová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Rajčata, sterilované okurky a cibuli nakrájíme na kolečka. Pažitku opereme, osušíme a nasekáme.

  2. V míse smícháme rajčata a okurkami a cibulí. Přidáme sekanou pažitku. Základ salátu promícháme s bílým jogurtem, majonézou, solí, pepřem, octem, cukrem a několika kapkami worcesterské omáčky podle chuti.

  3. Rajčatový salát s jogurtovou majonézou důkladně zamícháme a dáme vychladit.

  4. Vychlazený rajčatový salát s jogurtovou majonézou podáváme jako přílohu k masům nebo jako samostatný chod v parných letních dnech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!