Rebarborovo-jahodové košíčky recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

120 g máslo
200 g jahody
100 g mandle
140 g cukr krystal
200 g rebarbora
120 g hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo, hrubou mouku, cukr krystal a sekané mandle zpracujeme v drobenku

  2. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Stejně tak nakrájíme i jahody

  3. Košíčky můžeme péci více způsoby: V kovových formičkách, které je potřeba vymazat máslem a vysypat moukou, v silikonových formičkách, které rovnou plníme, nebo v malých hrníčcích, které následně pečeme ve vodní lázni

  4. Postup je ve všech případech stejný. Na dno formiček nasypeme část drobenky, poté přidáme ovoce a nakonec přijde opět drobenka

  5. Formičky pečeme při 170 °C asi 15 - 20 minut. Použijeme-li hrníčky, naplníme je stejným způsobem, ale následně je položíme na plech, na který jsme nalili asi 2 cm vody

  6. Rebarboro-jahodové košíčky necháme vychladnout a při podávání přidáme dezertní lžičku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!