Řecká musaka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
50 g máslo
3 lžíce strouhanka
1 svazek petrželka
200 g jogurt
450 g brambory
600 ml mléko
1 ks cibule
2 lžíce rajčatový protlak
2 ks lilek
4 lžíce parmazán
4 lžíce olivový olej
50 g hladká mouka
750 g mleté maso
mletý černý pepř
800 g sterilovaná rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Lilky očistíme, podélně nakrájíme na plátky a osolíme. Dáme na 30 minut odležet. Nasekanou cibuli a česnek zpěníme na 2 lžících oleje. Přidáme maso a opečeme je. Přimícháme petrželku, rajčata a protlak. Osolíme a opepříme. Dusíme 15 minut.

  2. Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Krátce je předvaříme v osolené vodě a vyjmeme. Lilky osušíme a opečeme na 2 lžících oleje.

  3. Troubu předehřejeme na 180 °C. Z mouky a másla upražíme jíšku. Přilijeme mléko a prova­říme. Dáme vychladnout. Do omáčky vmícháme jogurt, vejce a sýr. Osolíme a opepříme. Vymaštěnou formu vysypeme strouhankou a napl­níme ji masem. Přikryjeme plátky brambor a lilků. Zalijeme omáčkou. Řeckou musaku pečeme asi 50 minut.

  4. Hotovou řeckou musaku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!