Řecká musaka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 2 ks vejce 50 g máslo 3 lžíce strouhanka 1 svazek petrželka 200 g jogurt 450 g brambory 600 ml mléko 1 ks cibule 2 lžíce rajčatový protlak 2 ks lilek 4 lžíce parmazán 4 lžíce olivový olej 50 g hladká mouka 750 g mleté maso mletý černý pepř 800 g sterilovaná rajčata
Postup Řecká musaka recept
Postup přípravy receptu
-
Lilky očistíme, podélně nakrájíme na plátky a osolíme. Dáme na 30 minut odležet. Nasekanou cibuli a česnek zpěníme na 2 lžících oleje. Přidáme maso a opečeme je. Přimícháme petrželku, rajčata a protlak. Osolíme a opepříme. Dusíme 15 minut.
Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Krátce je předvaříme v osolené vodě a vyjmeme. Lilky osušíme a opečeme na 2 lžících oleje.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Z mouky a másla upražíme jíšku. Přilijeme mléko a provaříme. Dáme vychladnout. Do omáčky vmícháme jogurt, vejce a sýr. Osolíme a opepříme. Vymaštěnou formu vysypeme strouhankou a naplníme ji masem. Přikryjeme plátky brambor a lilků. Zalijeme omáčkou. Řeckou musaku pečeme asi 50 minut.
Hotovou řeckou musaku ihned podáváme.