Maminčina cibulačka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 l vývar
3 ks cibule
2 lžíce sádlo
2 ks pečivo
1/2 dl bílé víno
mletý pepř
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Dvě až tři velké cibule oloupeme a nakrájíme na tenčí kolečka. V menším hrnci na polévku rozpustíme dvě lžíce sádla, přidáme cibuli a delší dobu na mírném ohni mícháme a necháváme pozvolna měknout, nespěcháme. Cibule zesklovatí a příjemně provoní kuchyni

  2. Když začne cibule chytat barvu, zakápneme trochou bílého vína a poté zalijeme vývarem, můžeme zalít jen vodou a přihodit bujonovou kostku. Ale samozřejmě je lepší domácí vývar. Cibulačku povaříme zhruba čtvrt hodiny, dosolíme a dochutíme pepřem. Kdo má raději hustší verzi polévky, zahustí opraženou moukou

  3. Maminčinu cibulačku podáváme s opečenými chlebovými krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!