Bleskový hrníčkový perník recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

80 ml olej
1 ks vejce
3 lžíce kakao
1 hrnek mléko
1 hrnek cukr krupice
2 hrnky polohrubá mouka
tuk na vymazání
1 balíček kypřící prášek do perníku
mouka na vysypání
2 lžíce koření do perníku

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do jedné vyšší mísy a pomocí elektrického šlehače vyšleháme hladké a tekuté těsto. Přidávané mléko by mělo být vlažné

  2. Troubu si předehřejeme na 160 °C, hlubší plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou

  3. Připravené těsto nalijeme na plech a moučník pečeme zhruba 20 minut

  4. Hotový perník můžeme podávat pouze pocukrovaný, ale také jej můžeme zdobit čokoládou, strouhaným kokosem a podle chuti potřít rybízovou marmeládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!