Bleskový hrníčkový perník recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 80 ml olej 1 ks vejce 3 lžíce kakao 1 hrnek mléko 1 hrnek cukr krupice 2 hrnky polohrubá mouka tuk na vymazání 1 balíček kypřící prášek do perníku mouka na vysypání 2 lžíce koření do perníku
Postup Bleskový hrníčkový perník
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny dáme do jedné vyšší mísy a pomocí elektrického šlehače vyšleháme hladké a tekuté těsto. Přidávané mléko by mělo být vlažné
Troubu si předehřejeme na 160 °C, hlubší plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou
Připravené těsto nalijeme na plech a moučník pečeme zhruba 20 minut
Hotový perník můžeme podávat pouze pocukrovaný, ale také jej můžeme zdobit čokoládou, strouhaným kokosem a podle chuti potřít rybízovou marmeládou.