Bleskový koláč s ovocem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

8 lžic olej
3 ks vejce
1/2 kostky máslo
6 lžic mléko
1/2 balíčku prášek do pečiva
švestky
10 lžic cukr moučka
1/2 hrnku cukr moučka
1/2 hrnku hrubá mouka
16 lžic polohrubá mouka
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Do velké mísy vsypeme mouku a promícháme s práškem do pečiva. Přidáme olej, vejce, mléko a cukr. Těsto dobře promícháme

  2. Švestky omyjeme, osušíme a vypeckujeme. Drobenku si připravíme v jiné misce, a to pomocí prstů - smícháme mouku, změklé máslo a cukr

  3. Plech vymažeme a vysypeme, vlijeme do něj těsto a poklademe švestkami nebo jiným ovocem, které máme po ruce. Koláč je dobrý třeba i s meruňkami, broskvemi apod. Posypeme drobenkou a dáme péct na 175 °C, až je drobenka zlatavá

  4. Bleskový ovocný koláč podáváme mírně vychladlý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!