Zapečená rýže se žampiony a celerem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 25 g slanina 1 lžíce olej sůl 25 g máslo 250 g rýže 2 špetky chilli 1/2 lžičky kurkuma 400 g žampiony mletý pepř 250 ml zeleninový vývar 3 řapíky řapíkatý celer 60 g polotvrdý sýr 40 g sýr Grana Padano
Postup Zapečená rýže se žampiony a celerem
Postup přípravy receptu
-
Propláchnutou rýži vsypeme do vařící vody a vaříme doměkka. Uvařenou rýži scedíme
Mezitím očistíme a na plátky nakrájíme žampiony. Totéž uděláme i s řapíky celeru. Slaninu nakrájíme na kostičky. Oba sýry nastrouháme
Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a necháme na něm orestovat celer a slaninu. Přidáme žampiony, opět krátce orestujeme a zalijeme částí zeleninového vývaru. Houbovou směs ochutíme solí, pepřem, kurkumou a dusíme zhruba 10 minut. Podle potřeby přiléváme vývar
Do vymazané zapékací mísy přemístíme rýži a směs z pánve. Vše promícháme s nastrouhaným polotvrdým sýrem
Rýži se žampiony a celerem pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 30 minut
Zapečenou rýži se žampiony a celerem posypeme nastrouhaným Grana Padano a podáváme.