Zapečená rýže se žampiony a celerem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

25 g slanina
1 lžíce olej
sůl
25 g máslo
250 g rýže
2 špetky chilli
1/2 lžičky kurkuma
400 g žampiony
mletý pepř
250 ml zeleninový vývar
3 řapíky řapíkatý celer
60 g polotvrdý sýr
40 g sýr Grana Padano

Postup přípravy receptu

  1. Propláchnutou rýži vsypeme do vařící vody a vaříme doměkka. Uvařenou rýži scedíme

  2. Mezitím očistíme a na plátky nakrájíme žampiony. Totéž uděláme i s řapíky celeru. Slaninu nakrájíme na kostičky. Oba sýry nastrouháme

  3. Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a necháme na něm orestovat celer a slaninu. Přidáme žampiony, opět krátce orestujeme a zalijeme částí zeleninového vývaru. Houbovou směs ochutíme solí, pepřem, kurkumou a dusíme zhruba 10 minut. Podle potřeby přiléváme vývar

  4. Do vymazané zapékací mísy přemístíme rýži a směs z pánve. Vše promícháme s nastrouhaným polotvrdým sýrem

  5. Rýži se žampiony a celerem pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 30 minut

  6. Zapečenou rýži se žampiony a celerem posypeme nastrouhaným Grana Padano a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!