Zapečená růžičková kapusta s mletým masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 1 stroužek česnek olej sůl 1 ks vejce 1 lžíce máslo 400 g brambory 100 ml mléko 1/2 ks cibule 1/4 lžičky muškátový květ 250 g růžičková kapusta 1 lžička mletá sladká paprika mletý černý pepř 350 g míchané mleté maso máslo na vymazání 60 g anglická slanina v celku
Postup Zapečená růžičková kapusta s mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Růžičkovou kapustu očistíme od zvadlých lístečků a košťál křížem nařízneme. Vodu osolíme, osladíme a přivedeme k varu. Vložíme kapustičky a zvolna vaříme přibližně 6 - 8 minut. Měkké kapustičky slijeme a ponoříme do studené vody, aby neztratily barvu
Připravíme si masové kuličky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Nakrájenou slaninu necháme na pánvi zrůžovět, vmícháme cibulku s česnekem a jakmile zpění odložíme pánev stranou. V míse promícháme mleté maso s orestovanou slaninou a cibulkou, přidáme mletou sladkou papriku, pepř a podle chuti sůl. Ze směsi tvoříme kuličky ve velikosti kapustiček, které ze všech stran opečeme na lžíci olivového oleje
Z oškrabaných vařených brambor, mléka a másla připravíme bramborové pyré, do kterého zašleháme syrové vejce a muškátový květ
Zapékací mísu vymažeme máslem a střídavě poklademe kapustičkami a masovými kuličkami. Navrch rozprostřeme bramborovou kaši a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme přibližně 20 minut dozlatova
Zapečené růžičkové kapustičky s masovými kuličkami a muškátem ochuceným bramborovým pyré rozdělíme na porce a podáváme jako hlavní chod.