Rozmarýnové brambory s vepřovou panenkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce cibule 1 snítka rozmarýn 1 ks bobkový list pepř 3 dl kuřecí vývar 2 lžíce smetana ke šlehání 150 g vepřová panenka 1 ks řapíkatý celer 150 g malé brambory 2 hrstě čerstvý špenát strouhaný muškátový oříšek 4 lžíce olivový olej Monini Delicato extra virgin
Postup Rozmarýnové brambory s vepřovou panenkou
Postup přípravy receptu
-
Malé brambůrky očistíme, i se slupkou překrojíme napůl, zalijeme vývarem a spolu s rozmarýnem, bobkovým listem a solí vaříme skoro doměkka. Slité brambory pokapeme lžící oleje a uschováme do tepla
Vepřovou panenku očistíme a vcelku opečeme na rozpáleném olivovém oleji ze všech stran. Poté ji přendáme do pekáčku a v troubě rozehřáté na 200?C asi 6 minut dopékáme. Nakonec panenku osolíme, opepříme a necháme 2 minuty odpočinout zabalenou v alobalu, aby se šťáva vtáhla zpět do masa. Mezitím ve výpeku z masa orestujeme cibuli a celer, přidáme listy špenátu a zahřejeme je. Nakonec vmícháme smetanu, oříšek a osolíme. Panenku nakrájíme na špalíčky a podáváme s brambory a špenátem
Tip šéfkuchaře: Tato odlehčená verze?vrabce se špenátem? se výborně hodí jako nedělní oběd. Brambůrky uvařené ve vývaru s bylinkami získají báječnou chuť a panenka pečená vcelku si uchová více šťávy, než jednotlivé medailonky. Rozhodně zkuste trik s alobalem, výsledkem budete překvapeni!
Partnerem receptu je Monini