Zapečená růžičková kapusta s brambory recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1/2 paličky česnek
sůl
250 g brambory
voda
1 lžíce olivový olej
100 g tvrdý sýr
mletý černý pepř
1 kelímek sýr cottage
1 kostka bylinkový bujon
250 g růžicková kapusta

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme a kousky veliké jako růžičková kapusta a uvaříme doměkka v osolené vodě

  2. Kapustičky očistíme, tedy odkrojíme spodní malý košťál a někdy je třeba sloupnout jeden dva vrchní lístky. Můžeme ale použít i mražené kapustičky. Spaříme je vařící vodou a necháme okapat. Pokud jsou kapustičky větší, nakrájíme je na půlky

  3. Všechen česnek nasekáme a dáme na rozpálený olivový olej. Přidáme odkapané kapustičky, osolíme, opepříme a chvilku restujeme. Pak podlijeme trochou vody, rozdrobíme kostku bylinkového bujónu a asi 10 minut dusíme

  4. Brambory i kapustičky naskládáme společně do vymaštěného pekáče střídavě vedle sebe, můžeme i do více vrstev podle velikosti pekáčku. Kdo má rád křupavou kůrku, může brambory nejprve péci samotně a pak přidat kapustičky. Nakonec na všechno vyklopíme z pánve kousky česneku se zbytky vývaru

  5. Kapustičky s brambory dáme do trouby a zapečeme pod grilem asi 10 minut. Pak celý povrch posypeme sýrem cottage. Je dobře, když trochu propadne do nižší vrstvy. Posypeme strouhaným sýrem, nejlépe parmazánem, ale použila jsem tentokrát eidam. Pečeme dalších 10 minut podle potřeby, jak chceme mít zapečený sýr

  6. Zapečenou růžičkovou kapustu podáváme jen tak nebo se zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!