Zapečená růžičková kapusta s mandlemi a parmazánem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
50 g strouhanka
50 g parmazán
mletý pepř
30 g mandlové plátky
150 g anglická slanina
250 ml smetana ke šlehání
1 kg růžičková kapusta
máslo na vymazání
1 lžíce citronová štáva
50 g mandlové máslo

Postup přípravy receptu

  1. Růžičkovou kapustu omyjeme a očistíme. Očištěné kapustičky povaříme 5 minut ve vroucí vodě

  2. Na rozehřátém oleji s mandlovým máslem oprančíme anglickou slaninu a plátky mandlí. Přidáme kapustičky a opékáme necelých 5 minut. Vše zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a ještě krátce povaříme. Pánev sundáme z ohně a vmícháme čerstvě vymačkanou citronovou šťávu

  3. Směs přemístíme do vymazané zapékací mísy. Strouhanku promícháme se strouhaným parmazánem a rovnoměrně ji nasypeme na kapustičky. Vložíme na 20 minut do trouby vyhřáté na 200 °C. Poté snížíme teplotu na 180 °C a odkryté pečeme dalších 5 až 10 minut, aby parmezán se strouhankou lehce zezlátl

  4. Zapečenou růžičkovou kapustu s mandlemi a parmazánem podáváme jen tak samotnou. Pokud jako přílohu zvolíme brambory, použijeme při vaření více smetany, aby nám vzniklo i trochu šťávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!