Zapečená růžičková kapusta s mandlemi a parmazánem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 lžíce olej sůl 50 g strouhanka 50 g parmazán mletý pepř 30 g mandlové plátky 150 g anglická slanina 250 ml smetana ke šlehání 1 kg růžičková kapusta máslo na vymazání 1 lžíce citronová štáva 50 g mandlové máslo
Postup Zapečená růžičková kapusta s mandlemi a parmazánem
Postup přípravy receptu
-
Růžičkovou kapustu omyjeme a očistíme. Očištěné kapustičky povaříme 5 minut ve vroucí vodě
Na rozehřátém oleji s mandlovým máslem oprančíme anglickou slaninu a plátky mandlí. Přidáme kapustičky a opékáme necelých 5 minut. Vše zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a ještě krátce povaříme. Pánev sundáme z ohně a vmícháme čerstvě vymačkanou citronovou šťávu
Směs přemístíme do vymazané zapékací mísy. Strouhanku promícháme se strouhaným parmazánem a rovnoměrně ji nasypeme na kapustičky. Vložíme na 20 minut do trouby vyhřáté na 200 °C. Poté snížíme teplotu na 180 °C a odkryté pečeme dalších 5 až 10 minut, aby parmezán se strouhankou lehce zezlátl
Zapečenou růžičkovou kapustu s mandlemi a parmazánem podáváme jen tak samotnou. Pokud jako přílohu zvolíme brambory, použijeme při vaření více smetany, aby nám vzniklo i trochu šťávy.