Řecká pečená zelenina Briam recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 palička česnek 2 ks brambory 1 ks cibule 2 ks cuketa 3 ks rajče 1 ks lilek 100 ml olivový olej 2 ks zelená paprika 1 svazek petrželová nať 1 lžíce sušené oregano 400 g drcená konzervovaná rajčata podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby voda
Postup Řecká pečená zelenina Briam recept
Postup přípravy receptu
-
Cuketu a velký lilek nakrájíme na centimetrová kolečka či půlkolečka, rajčata na čtvrtky a papriku a brambory na plátky. Cibuli a česnek pokrájíme nahrubo.
Vše vložíme na hlubší pekáč. Pořádně osolíme, opepříme, přidáme oregano a konzervovaná rajčata, posypeme nakrájenou petrželkou, zalijeme olejem a promícháme.
Zeleninovou směs necháme péct v troubě asi hodinu a podléváme podle potřeby.
Řeckou pečenou zeleninu Briam podáváme samostatně nebo jako přílohu či například s řeckým sýrem feta (podle toho se mění počet porcí).