Řecká pečená zelenina Briam recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
2 ks brambory
1 ks cibule
2 ks cuketa
3 ks rajče
1 ks lilek
100 ml olivový olej
2 ks zelená paprika
1 svazek petrželová nať
1 lžíce sušené oregano
400 g drcená konzervovaná rajčata
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu a velký lilek nakrájíme na centimetrová kolečka či půlkolečka, rajčata na čtvrtky a papriku a brambory na plátky. Cibuli a česnek pokrájíme nahrubo.

  2. Vše vložíme na hlubší pekáč. Pořádně osolíme, opepříme, přidáme oregano a konzervovaná rajčata, posypeme nakrájenou petrželkou, zalijeme olejem a promícháme.

  3. Zeleninovou směs necháme péct v troubě asi hodinu a podléváme podle potřeby.

  4. Řeckou pečenou zeleninu Briam podáváme samostatně nebo jako přílohu či například s řeckým sýrem feta (podle toho se mění počet porcí).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!