Řecká večeře plná chutí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

600 g vepřová kýta
4 porce feta nebo balkánský sýr
1 balíček gyros koření
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
příloha
zelené olivy
černé olivy
cherry rajče
2 kelímky řecké tzaziky
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu očistíme a nakrájíme na nudličky, přidáme gyros koření (Kotányi), olej a necháme uležet v chladu. Doporučuji nechat maso uležet přes noc, ale postačí i 2 hodiny.

  2. Naložené maso vysypeme na rozpálenou pánev a zprudka orestujeme, až je maso hotové.

  3. Mezitím si naporcujeme fetu nebo balkánský sýr (na jednu porci stačí 5 x 4 cm velký plátek, sýr je dost slaný), který obalíme v mouce, vejci a strouhance a osmažíme z obou stran.

  4. Gyros a obalený sýr podáváme se smaženými hranolky, tzaziky, zelenými nebo černými olivami a cherry rajčátky. K řecké večeři plné chutí podáváme červené a bílé víno, kdo chce může i pivo, abstinenti a děti samozřejmě nealko.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!