Omáčka sugo recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

sůl
2 kg rajčata
tymián
50 g rajčatový protlak
6 lžic olivový olej
mletý pepř
1 ks červená paprika
1 svazek čerstvá bazalka
3 ks červená cibule

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaná rajčata zbavíme zrníček a dužinu nakrájíme na kostičky. Očištěnou papriku nakrájíme podélně na několik dílů a opečeme ji slupkou nahoru pod grilem, když slupka ztmavne, sloupneme ji. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky

  2. Na rozpáleném oleji nejprve osmahneme cibuli, přidáme protlak a dusíme asi 4 minuty. Rajčata, papriku a tymián přidáme k cibuli a vaříme do zhoustnutí asi půl hodiny. Do omáčky sugo přidáme zbylé nasekané bylinky, sůl a pepř a už jen krátce prohřejeme

  3. Omáčka sugo skvěle chutná s těstovinami, ale dá se použít i na pizzu a k přípravě nejrůznějších pokrmů z masa i zeleniny

  4. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!