Omáčka sugo recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- sůl 2 kg rajčata tymián 50 g rajčatový protlak 6 lžic olivový olej mletý pepř 1 ks červená paprika 1 svazek čerstvá bazalka 3 ks červená cibule
Postup Omáčka sugo
Postup přípravy receptu
-
Oloupaná rajčata zbavíme zrníček a dužinu nakrájíme na kostičky. Očištěnou papriku nakrájíme podélně na několik dílů a opečeme ji slupkou nahoru pod grilem, když slupka ztmavne, sloupneme ji. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky
Na rozpáleném oleji nejprve osmahneme cibuli, přidáme protlak a dusíme asi 4 minuty. Rajčata, papriku a tymián přidáme k cibuli a vaříme do zhoustnutí asi půl hodiny. Do omáčky sugo přidáme zbylé nasekané bylinky, sůl a pepř a už jen krátce prohřejeme
Omáčka sugo skvěle chutná s těstovinami, ale dá se použít i na pizzu a k přípravě nejrůznějších pokrmů z masa i zeleniny
Foto: Shutterstock.com