Ředkvičkový zelený salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 svazky ředkvičky 0.5 ks citron 1 lžíce olivový olej 0.5 ks hlávkový salát 2 lžíce nať z jarní cibulky podle chuti sůl čerstvě mletý pepř
Postup Ředkvičkový zelený salát recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si veškerou zeleninu. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Hlávkový salát dobře omyjeme a natrháme na kousíčky. Z jarní cibulky použijeme pouze čerstvou nať, kterou nakrájíme na drobná kolečka.
Ředkvičky, salát a naťovou cibulku v míse promícháme, zakápneme citronem, olivovým olejem, osolíme, opepříme a opět promícháme.
Ředkvičkový zelený salát rozdělíme na jednotlivé porce a podáváme. Salát nenecháváme odležet, ředkvičky by po osolení pustily příliš mnoho vody.