Remoskové zapečené brambory s dijonskou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4-6 ks brambory 1 ks cibule 1 ks cuketa 1 ks mrkev 1 ks petržel 1 ks lilek 5 dkg parmazán 0 kg žampiony 1 svazek jarní cibulka 1 ks červená řepa 4 hrstě řapíkatý celer 250 ml smetana Alpro 0 l sójové mléko Alpro podle chuti 3-4 stroužky česnek 2 špetky sůl 0 lžiček zázvor 1 lžička kurkuma 1 špetka mletý bílý pepř 2 lžíce sójová omáčka 1 lžička drcený tymián 4 lžíce dijonská hořčice 1 lžička houbové koření 1 špetka česneková sůl 1 lžíce vegivegi podle potřeby 5 lžic olej 1 lžíce máslo 2 lžíce strouhanka
Postup Remoskové zapečené brambory s dijonskou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Menší lilek, mrkev, menší cuketu, červenou řepu, petržel a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno nebo rozetřeme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Větší brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kroužky.
Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, přidáme žampiony, ochutíme kmínem, solí, pepřem, případně houbovým kořením. Žampiony podusíme.
Do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče remosky střídavě naklademe jednotlivé vrstvy brambor, zeleniny a podušených žampionů. Zalijeme sójovým mléčným nápojem Alpro se smetanou, okořeněnými zázvorem, sójovou omáčkou, směsí koření vegivegi, bílým mletým pepřem, případně dalším kořením podle chuti, dále s rozkvedlanou dijonskou hořčicí, na kroužky nakrájenou mladou cibulkou a nastrouhaným kouskem parmezánu.
Brambory s dijonskou omáčkou přiklopíme horním víkem remosky a pečeme asi 45 minut až hodinu.
Remoskové zapečené brambory s dijonskou omáčkou podáváme jako chutné pikantní jídlo.