Roláda s kávovým krémem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
4 ks vejce
125 g máslo
3 lžíce rum
120 g cukr krupice
3 lžičky káva
50 g cukr moučka
120 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Čtyři vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh, žloutky vyšleháme s cukrem do světlé pěny. K žloutkům zašleháme prosátou mouku a nakonec přidáme sníh z bílků

  2. Těsto uhladíme na plech s pečicím papírem pomazaným olejem a pečeme asi 15 minut v troubě rozehřáté na 180 °C. Ještě horký plát pocukrujeme a srolujeme pomocí papíru do rolády

  3. Na krém rozšleháme vejce s cukrem moučka a za stálého míchání necháme zhoustnout ve vodní lázni. Kastrůlek odendáme, přidáme rozpustnou kávu promíchanou s rumem a při míchání necháme zcela vychladnout. Měkké máslo u ušleháme zvlášť a přidáme ho do základu krému

  4. Kávovým krémem potřeme už rozvinutou roládu a opět ji svineme. Roládu potom vložíme ztuhnout do lednice

  5. Roládu s kávovým krémem podáváme nakrájenou na plátky ke kávě a čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!