Rumový perník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 dl olej
2 ks vejce
100-150 ml rum
4 lžíce marmeláda
2 lžíce kakao
0 l mléko
rozinky
300 g cukr krystal
1 lžička mletá skořice
500 g polohrubá mouka
kandované ovoce
1 ks prášek do perníku
1 lžička jedlá soda

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si dáme do misky kandované ovoce nakrájené na menší kousky a rozinky. To zalijeme rumem tak, aby vše bylo v rumu ponořeno. Základ perníku necháme asi hodinu odstát, aby ovoce do sebe rum natáhlo.

  2. Mezitím smícháme všechny ingredience a nakonec přidáme ovoce i s rumem. Těsto na rumový perník nalejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Rumový perník pečeme v elektrické troubě při 170 °C asi 30 minut. Že je perník hotový poznáme tak, že do těsta píchneme špejlí a těsto se na ni nelepí.

  3. Po vychladnutí můžeme rumový perník polít čokoládovou polevou a posypat kokosem, ale není to nutné. Je výborný i bez polevy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!