Rumový perník recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 dl olej 2 ks vejce 100-150 ml rum 4 lžíce marmeláda 2 lžíce kakao 0 l mléko rozinky 300 g cukr krystal 1 lžička mletá skořice 500 g polohrubá mouka kandované ovoce 1 ks prášek do perníku 1 lžička jedlá soda
Postup Rumový perník recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si dáme do misky kandované ovoce nakrájené na menší kousky a rozinky. To zalijeme rumem tak, aby vše bylo v rumu ponořeno. Základ perníku necháme asi hodinu odstát, aby ovoce do sebe rum natáhlo.
Mezitím smícháme všechny ingredience a nakonec přidáme ovoce i s rumem. Těsto na rumový perník nalejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Rumový perník pečeme v elektrické troubě při 170 °C asi 30 minut. Že je perník hotový poznáme tak, že do těsta píchneme špejlí a těsto se na ni nelepí.
Po vychladnutí můžeme rumový perník polít čokoládovou polevou a posypat kokosem, ale není to nutné. Je výborný i bez polevy.