Ruské tvarožníky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce máslo těsto 1 špalíček sůl 2 ks vejce 1 lžíce máslo 4 lžíce hladká mouka 500 g měkký tvaroh 3 lžíce třtinový cukr na ozdobu cukr moučka 1 kelímek kysaná smetana
Postup Ruské tvarožníky recept
Postup přípravy receptu
-
Měkký tvaroh propasírujeme/prolisujeme sítem do mísy a smícháme se 2 lžícemi hladké mouky.
Do druhé mísy dáme 2 lžíce hladké mouky. Přidáme vejce, cukr, sůl a lžíci másla. Vypracujeme těsto.
Obě těsta spojíme, vypracujeme v hmotu, ze které vyválíme tlustý váleček. Váleček z těsta na tvarožníky krájíme na kolečka.
V pánvi rozehřejeme máslo a kolečka smažíme z obou stran. Hotové tvarožníky podáváme teplé, posypané moučkovým cukrem a polité kyselou smetanou.