Ruské tvarožníky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce máslo
těsto
1 špalíček sůl
2 ks vejce
1 lžíce máslo
4 lžíce hladká mouka
500 g měkký tvaroh
3 lžíce třtinový cukr
na ozdobu
cukr moučka
1 kelímek kysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Měkký tvaroh propasírujeme/prolisujeme sítem do mísy a smícháme se 2 lžícemi hladké mouky.

  2. Do druhé mísy dáme 2 lžíce hladké mouky. Přidáme vejce, cukr, sůl a lžíci másla. Vypracujeme těsto.

  3. Obě těsta spojíme, vypracujeme v hmotu, ze které vyválíme tlustý váleček. Váleček z těsta na tvarožníky krájíme na kolečka.

  4. V pánvi rozehřejeme máslo a kolečka smažíme z obou stran. Hotové tvarožníky podáváme teplé, posypané moučkovým cukrem a polité kyselou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!