Staroruské holobci recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 1 svazek kopr 1 svazek petržel 1 lžíce hladká mouka zakysaná smetana 3 ks větší cibule 300 g mleté maso 100 g rajský protlak 150 g vařená rýže 300 g vepřový bok mletý černý pepř 300 ml smetana na vaření 1 ks bílé hlávkové zelí zelená cibulová nať
Postup Staroruské holobci
Postup přípravy receptu
-
Zelí omyjeme a celé vložíme do vroucí vody. Necháme vařit 15 minut. Pak ho vyndáme a necháme okapat. Rozebereme na listy a tuhá žebra trochu prošlapeme paličkou
Čerstvý vepřový bok rozpůlíme, z toho 150 g nakrájíme na malé kostičky a trochu osmažíme. Mleté maso vložíme do mísy, přidáme vařenou rýži, vejce, smažený vepřový bok. Náplň osolíme, opepříme a dobře promícháme
Na zelné listy rozdělíme náplň a svineme do balíčku tak, aby náplň neměla kudy ven
Cibule oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na proužky. Svazek kopru a svazek petrželky nasekáme
Do hrnce naljieme olej a přidáme 150 g nakrájeného čerstvého vepřového boku, cibuli, kopr a petrželku. Osolíme, opepříme. Vše promícháme a necháme se smažit asi 15 minut. Zředíme mouku ve smetaně a přidáme k cibulce. Přidáme protlak, trochu vody a vše znovu dobře promícháme. Omáčku vaříme 5 minut
Připravené holobci položíme do zapékací misky a zalijeme omáčkou. Dáme do trouby a pečeme 30 minut
Staroruské holobci podáváme se zakysanou smetanou a nakrájenou cibulovou natí.