Staroruské holobci recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
1 svazek kopr
1 svazek petržel
1 lžíce hladká mouka
zakysaná smetana
3 ks větší cibule
300 g mleté maso
100 g rajský protlak
150 g vařená rýže
300 g vepřový bok
mletý černý pepř
300 ml smetana na vaření
1 ks bílé hlávkové zelí
zelená cibulová nať

Postup přípravy receptu

  1. Zelí omyjeme a celé vložíme do vroucí vody. Necháme vařit 15 minut. Pak ho vyndáme a necháme okapat. Rozebereme na listy a tuhá žebra trochu prošlapeme paličkou

  2. Čerstvý vepřový bok rozpůlíme, z toho 150 g nakrájíme na malé kostičky a trochu osmažíme. Mleté maso vložíme do mísy, přidáme vařenou rýži, vejce, smažený vepřový bok. Náplň osolíme, opepříme a dobře promícháme

  3. Na zelné listy rozdělíme náplň a svineme do balíčku tak, aby náplň neměla kudy ven

  4. Cibule oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na proužky. Svazek kopru a svazek petrželky nasekáme

  5. Do hrnce naljieme olej a přidáme 150 g nakrájeného čerstvého vepřového boku, cibuli, kopr a petrželku. Osolíme, opepříme. Vše promícháme a necháme se smažit asi 15 minut. Zředíme mouku ve smetaně a přidáme k cibulce. Přidáme protlak, trochu vody a vše znovu dobře promícháme. Omáčku vaříme 5 minut

  6. Připravené holobci položíme do zapékací misky a zalijeme omáčkou. Dáme do trouby a pečeme 30 minut

  7. Staroruské holobci podáváme se zakysanou smetanou a nakrájenou cibulovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!