Rychlé hamburgery recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 ks žloutek
0,5 ks cibule
500 g mleté hovězí maso
olej na smažení
mletý černý pepř
mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme co nejvíc najemno. V míse smícháme mleté hovězí maso se žloutkem a cibulí. Podle chuti směs osolíme a opepříme, nejlépe čerstvě mletým pepřem. Do směsi nepřidáme ani mouku, ani strouhanku

  2. Z hmoty tvoříme asi 1 cm vysoké placičky, podobné hamburgerům. Ruce si můžeme namočit do vlažné vody, hamburgery se budou lépe tvarovat a nebudou se lepit na ruce

  3. Rozehřejeme grilovací pánev s trochou oleje. Hamburgery vložíme na rozehřátou pánev a grilujeme 2 - 4 minuty z každé strany - záleží na výšce hamburgerů. Grilované rychlé hamburgery necháme ještě asi 1 - 2 minuty odstát a můžeme podávat

  4. Rychlé hamburgery podáváme buď v housce se zeleninou nebo jen tak na talíři, kdy je doplníme hořčicí, cibulí a čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!