Rychlé jahodové trubičky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 balíček listové těsto krém 3 ks vejce 100 g jahody 3 lžíce cukr krupice 100 g mascarpone 3 lžíce cukr moučka (sníh) na potření 1 ks vejce na ozdobu jahody vanilkový cukr
Postup Rychlé jahodové trubičky recept
Postup přípravy receptu
-
Těsto (ne mražené) rozválíme na obdélník a rádýlkem nakrájíme asi 2 cm široké proužky. Proužky těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem a natočíme na trubičky. Trubičky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme asi 25 minut na 200 °C.
Jahody očistíme a nakrájíme na kostičky (nemixujeme). Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Vsypeme cukr a vmícháme mascarpone a jahody. Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, který zlehka promícháme se žloutkovou pěnou.
Vychladlé trubičky naplníme pomocí cukrářského sáčku jahodovým krémem. Do každého konce trubičky zapíchneme čtvrtku jahody a trubičky posypeme cukrem.