Domácí rohlíky a housky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička sůl
25 g máslo
1 ks žloutek
1 lžíce mléko
14 g droždí
1 lžička cukr krupice
mák
1/2 kg hladká mouka
sezamové semínko
300 ml polotučné mléko

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, droždí, cukru si připravíme kvásek

  2. Mouku v míse osolíme, promícháme, vlijeme kvásek, rozpuštěné vychladlé máslo a propracujeme do hladkého těsta. Z toho hned vypracujeme rohlíky nebo housky, naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme 30 až 40 minut kynout

  3. Vykynuté pečivo potřeme rozšlehaným žloutkem se lžící mléka, posypeme mákem a sezamem a pečeme v předehřáté troubě na 220°C přibližně 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!