Rychlé rizoto s masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 250-300 g rýže 1 ks větší cibule 1 plechovka sterilovaný hrášek 1 konzerva vepřové maso ve vlastní šťávě podle potřeby olej podle chuti sůl pórek bazalka mletý pepř strouhaný sýr sterilované okurky mletá sladká paprika
Postup Rychlé rizoto s masem recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si dáme vařit osolenou vodu na rýži - já dělám z cca 300 g rýže, což jsou asi 3 varné sáčky.
Cibuli nakrájíme nadrobno, necháme na oleji ve větší pánvi zesklovatět, po té přidáme maso z konzervy, které si rozťukáme vařečkou na drobné kousky, chvíli necháme dusit ve vlastní šťávě a občas zamícháme, maso má tendenci se přichytávat. Potom vsypeme sterilovaný hrášek (kdo má rád, může navíc i kukuřici), lehce osolíme, opepříme, okořeníme - červenou paprikou, bazalkou. Podlijeme trochou vody (já si vždy vypláchnu teplou vodou konzervu od masa, kde jsou ještě zbytečky masa a aspiku), přidáme pár koleček pórku a necháme cca 5 minut dusit.
Mezitím se nám uvařila rýže, kterou scedíme a vsypeme do zapékací mísy. Přidáme směs z pánve, důkladně promícháme, uhladíme a vložíme na cca 15 minut zapéct.
Rychlé rizoto s masem servírujeme se sterilovanou okurkou a posypané nastrouhaným sýrem.