Rychlé rizoto s masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250-300 g rýže
1 ks větší cibule
1 plechovka sterilovaný hrášek
1 konzerva vepřové maso ve vlastní šťávě
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
pórek
bazalka
mletý pepř
strouhaný sýr
sterilované okurky
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si dáme vařit osolenou vodu na rýži - já dělám z cca 300 g rýže, což jsou asi 3 varné sáčky.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, necháme na oleji ve větší pánvi zesklovatět, po té přidáme maso z konzervy, které si rozťukáme vařečkou na drobné kousky, chvíli necháme dusit ve vlastní šťávě a občas zamícháme, maso má tendenci se přichytávat. Potom vsypeme sterilovaný hrášek (kdo má rád, může navíc i kukuřici), lehce osolíme, opepříme, okořeníme - červenou paprikou, bazalkou. Podlijeme trochou vody (já si vždy vypláchnu teplou vodou konzervu od masa, kde jsou ještě zbytečky masa a aspiku), přidáme pár koleček pórku a necháme cca 5 minut dusit.

  3. Mezitím se nám uvařila rýže, kterou scedíme a vsypeme do zapékací mísy. Přidáme směs z pánve, důkladně promícháme, uhladíme a vložíme na cca 15 minut zapéct.

  4. Rychlé rizoto s masem servírujeme se sterilovanou okurkou a posypané nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!