Bramborový salát mojí maminky recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
ocet
1 ks cibule
150 g celer
120 g majonéza
200 g mrkev
150 g petržel
cukr moučka
mletý pepř
4 ks sterilované okurky
120 g mražený hrášek
3 ks vejce natvrdo
1,5 kg brambory vařené ve slupce
120 g sterilovaná červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Dopředu si uvaříme celé brambory ve slupce. Oloupeme a necháme vychladit. Dále si uvaříme vejce natvrdo a oloupeme

  2. Připravíme si kořenovou zeleninu tak, že ji očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme ocet a cukr a uděláme sladkokyselý nálev. Poměr 1:1. Můžeme rovněž přisolit. Pokud použijeme mražený hrášek, tak jej dáme vařit společně se zeleninou. Sterilovaný hrášek už vařit nemusíme. Zeleninu vaříme asi 20 minut. 5 minut před koncem vaření přidáme najemno nakrájenou cibuli. Nálev se zeleninou necháme vychladit

  3. Vychladlé brambory a vejce přes mřížku protlačíme a podle chuti osolíme a opepříme. Nálev přecedíme přes síto a zeleninu přidáme k bramborám. Promícháme. Nakrájíme si okurek a červenou sterilovanou papriku na kousky a přidáme do salátu. Nálevem zalijeme salát tak, aby nám oddělil brambory od sebe a salát byl vhlký a svěží. Nesmí tam být toho moc. Radši méně. Bramborový salát ještě dochutíme majonézou a dobře promícháme

  4. Bramborový salát mojí maminky dobře vychladíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!