Bramborový salát mojí maminky recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl ocet 1 ks cibule 150 g celer 120 g majonéza 200 g mrkev 150 g petržel cukr moučka mletý pepř 4 ks sterilované okurky 120 g mražený hrášek 3 ks vejce natvrdo 1,5 kg brambory vařené ve slupce 120 g sterilovaná červená paprika
Postup Bramborový salát mojí maminky
Postup přípravy receptu
-
Dopředu si uvaříme celé brambory ve slupce. Oloupeme a necháme vychladit. Dále si uvaříme vejce natvrdo a oloupeme
Připravíme si kořenovou zeleninu tak, že ji očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme ocet a cukr a uděláme sladkokyselý nálev. Poměr 1:1. Můžeme rovněž přisolit. Pokud použijeme mražený hrášek, tak jej dáme vařit společně se zeleninou. Sterilovaný hrášek už vařit nemusíme. Zeleninu vaříme asi 20 minut. 5 minut před koncem vaření přidáme najemno nakrájenou cibuli. Nálev se zeleninou necháme vychladit
Vychladlé brambory a vejce přes mřížku protlačíme a podle chuti osolíme a opepříme. Nálev přecedíme přes síto a zeleninu přidáme k bramborám. Promícháme. Nakrájíme si okurek a červenou sterilovanou papriku na kousky a přidáme do salátu. Nálevem zalijeme salát tak, aby nám oddělil brambory od sebe a salát byl vhlký a svěží. Nesmí tam být toho moc. Radši méně. Bramborový salát ještě dochutíme majonézou a dobře promícháme
Bramborový salát mojí maminky dobře vychladíme a můžeme podávat.