Rýžová kaše s malinami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 100 g máslo 2 lžíce kakao 3/4 l mléko 1/2 l voda čokoláda 200 g rýže 3 ks hřebíček 2 lžíce cukr krupice 1 hrst maliny mletá skořice cukr moučka na posypání
Postup Rýžová kaše s malinami
Postup přípravy receptu
-
Máslo v kastrolku uškvaříme do růžové barvy. Kaše pak chutná lépe, než jen s máslem rozpuštěným
Rýži propláchneme a vsypeme do vařící osolené vody, přidáme hřebíček a za občasného promíchání ji vaříme asi 10 minut. Pak přebytečnou vodu slijeme, hřebíček vyndáme a rýži zalijeme mlékem, nejlépe horkým. Za stálého míchání rýži dovaříme úplně doměkka. Mícháme důkladně odspodu, aby se kaše nepřipálila. Nakonec přisypeme asi 2 lžíce cukru a promícháme
Rýžovou kaši na talíři posypeme skořicí, kakaem, ozdobíme malinami, kousky čokolády a polijeme uškvařeným máslem. Popřípadě ještě trochu pocukrujeme.