Rýžová kaše s malinami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
100 g máslo
2 lžíce kakao
3/4 l mléko
1/2 l voda
čokoláda
200 g rýže
3 ks hřebíček
2 lžíce cukr krupice
1 hrst maliny
mletá skořice
cukr moučka na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Máslo v kastrolku uškvaříme do růžové barvy. Kaše pak chutná lépe, než jen s máslem rozpuštěným

  2. Rýži propláchneme a vsypeme do vařící osolené vody, přidáme hřebíček a za občasného promíchání ji vaříme asi 10 minut. Pak přebytečnou vodu slijeme, hřebíček vyndáme a rýži zalijeme mlékem, nejlépe horkým. Za stálého míchání rýži dovaříme úplně doměkka. Mícháme důkladně odspodu, aby se kaše nepřipálila. Nakonec přisypeme asi 2 lžíce cukru a promícháme

  3. Rýžovou kaši na talíři posypeme skořicí, kakaem, ozdobíme malinami, kousky čokolády a polijeme uškvařeným máslem. Popřípadě ještě trochu pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!