Hovězí závitky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 30 g slanina 3 stroužky česnek olej sůl vývar 1 ks cibule 200 ml smetana 4 lžíce plnotučná hořčice 1 lžíce hladká mouka 1 ks červená paprika 4 plátky hovězí zadní 3 ks jarní cibulka mletý černý pepř
Postup Hovězí závitky
Postup přípravy receptu
-
Hovězí plátky očistíme a tence rozklepeme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme, prolisujeme a promícháme s hořčicí. Jarní cibulku nakrájíme na jemná kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriku omyjeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na proužky
Hovězí plátky opepříme a z jedné strany potřeme směsí hořčice s česnekem. Každý plátek poklademe kostičkami slaniny, jarní cibulkou a proužky papriky. Plátky svineme do závitků a spojíme párátky nebo nití
Na oleji necháme zpěnit cibuli, na které závitky zprudka orestujeme. Podlijeme vývarem a udusíme doměkka. Podle chuti přisolíme a připepříme
Šťávu zjemníme smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku. Ještě 5 minut povaříme a můžeme podávat
Vhodnou přílohou k hovězím závitkům jsou houskové knedlíky
Recept můžeme obměnit tak, že místo plnotučné hořčice použijeme hořčici dijonskou. Pokrm bude ostřejší. Potom jsou k hovězím závitkům vhodnou přílohou opečené nebo americké brambory.