Rýžová omeleta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks vejce
125 g šunka
60 g dlouhozrnná rýže
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý pepř
čerstvá petrželka
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme pod pokličkou ve 120 ml osolené vody, vaříme asi 20 minut, dokud se nevsákne všechna tekutina.

  2. Do mísy rozklepneme vejce a rozšleháme, vmícháme uvařenou rýži, šunku nakrájenou na kostičky a nasekanou petrželku. Směs na rýžovou omeletu osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej, na něj nalijeme rýžovo-vaječnou směs a necháme na mírném ohni ztuhnout, potom omeletu obrátíme na druhou stranu a také krátce opečeme.

  4. Rýžovou omeletu ozdobíme citronem a ihned podáváme jako lehkou snídani či večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!