Rýžové karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks vejce
1 lžíce máslo
strouhanka
1 ks cibule
750 ml voda
300 g rýže
30 g eidam
3 lžíce hladká mouka
1 lžička kari koření
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme doměkka, scedíme a vložíme do mísy. Ochutíme kari kořením, vmícháme rozšlehaná vejce.

  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, osmažíme na másle a vmícháme do rýže. Přimícháme mouku a strouhaný sýr. Vše dobře promícháme a dochutíme pepřem a solí.

  3. Z těsta tvarujeme karbanátky, které nakonec obalíme ve strouhance.

  4. Smažíme na oleji nebo ve fritovacím hrnci. Podáváme s čerstvou zeleninou a brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!