Vegetariánské rýžové těstoviny recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek sůl 1 plátek máslo bazalka olivový olej 1/2 ks červená paprika 1/2 ks žlutá paprika drcený kmín 1 ks menší pórek drcený barevný pepř pasta wasabi 200 g rýžové těstoviny 1/2 ks tmavá zelená paprika 1 plechovka sterilovaná míchaná zelenina 1 lžíce petrželka nebo estragon
Postup Vegetariánské rýžové těstoviny
Postup přípravy receptu
-
Rýžové (bílé) těstoviny uvaříme podle návodu uvedeném na obalu. Vodu scedíme, těstoviny necháme chvíli okapat. Udržujeme je v teple
Během vaření si připravíme zeleninu. Papriky očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na malé kostičky. Pórek nakrájíme na tenká kolečka. Sterilovanou zeleninu (použijeme malou plechovku) scedíme a promícháme s paprikou. Česnek oloupeme a utřeme se solí
Na hlubší pánvičce rozehřejeme olivový olej, vhodíme papriku, sterilovanou zeleninu, pórek a osmahneme. Ochutíme barevným pepřem a ostatním kořením. V tomto případě jsme použili drcený kmín, bazalku a estragon - ten můžeme nahradit sušenou petrželkou,má svou specifickou nasládlou chuť a nemusí být všem příjemná. Nedusíme déle než 10 minut, abychom v zelenině uchovali co nejvíce vitamínů. Česnek a pastu wasabi vmícháme nakonec
Těstoviny přidáme k zeleninové směsi a promícháme, ještě chvíli prohřejme. Pro zjemnění přidáme plátek másla
Vegetariánské rýžové těstoviny podáváme teplé i studené - na talíři i v menších miskách. Zdobíme sušenou petrželkou.