Bylinkový rajčatový salát s cibulí recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

olej
1 - 2 ks cibule
250 g rajče
1/2 lžíce bazalka
bylinkový ocet
1 lžíce bylinková zálivka v sáčku
zelená pálivá paprička

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata omyjeme, zbavíme zelených stopek a nakrájíme na malé měsíčky nebo jiné kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo

  2. Rajčata s cibulí v misce dobře promícháme se lžící bylinkové zálivky (kořenící směs v sáčku), přilijeme bylinkový ocet, zakápneme olejem a přimícháme nasekanou bazalku. Pokud nemáme čerstvou bylinku, použijeme sušenou. Podle chuti přimícháme i nakrájenou pálivou papričku

  3. Bylinkový rajčatový salát rozdělíme do mističek a ihned podáváme. Počítáme s tím, že před přípravou máme rajčata dostatečně vychlazené. Salát je dobrý jako příloha k masu, ale i samotný s kouskem pečiva.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!