Bylinkový velikonoční sýr recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- sůl 10 ks vejce 1 l mléko bazalka mletý pepř provensálské koření mletá sladká paprika
Postup Bylinkový velikonoční sýr
Postup přípravy receptu
-
V hrnci dáme vařit mléko. Mezitím si v míse rozbijeme vejce. Když začne mléko trochu vařit, lehce vmícháme vejce. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku a bylinky
Na mírném ohni směs mícháme, dokud nezhrudkovatí. Mezitím si připravíme gázu, kterou dáme na cedník. Uvařený sýr vlijeme na gázu a silně svážeme do uzlíku
Sýr necháme až do vychladnutí v gáze. Sýr podáváme s mazancem, čabajkou a dalšími velikonočními pochutinami
Doporučuji přípravu sýru z domácího mléka a vajec.