Rýžový ovocný nákyp recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 3 ks vejce 50 g máslo 750 ml mléko 200 g rýže 50 g cukr moučka podle chuti ovoce citronová kůra podle potřeby máslo na vymazání strouhanka na vysypání
Postup Rýžový ovocný nákyp recept
Postup přípravy receptu
-
Do vařícího mléka dáme trochu cukru, kousek másla, špetku soli a opranou rýži. Vaříme nejlépe na plotýnce za stálého míchání, až je rýže měkká. Necháme vychladnout.
Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Přidáme strouhanou citronovou kůru a promícháme.
Všechnu hmotu dobře promícháme s rýží a přidáme tuhý sníh vyšlehaný z bílků.
Pekáček nebo kastrol vymažeme máslem a vysypeme moukou nebo strouhankou
Do pekáčku dáme 1/2 směsi, kterou poklademe ovocem (meruňky, jablka, švestky aj). Ovocem nešetříme. Navrstvíme zbylou směs a dáme péct.
Rýžový ovocný nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě na 160 °C cca 45 minut.
Rýžový ovocný nákyp podáváme jako sladký hlavní chod.