Rýžový pudink recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g máslo 500-700 ml mléko 80 g rozinky 100 g přírodní cukr 200 g rýže (kulatozrnná) kardamom nebo badyán a skořice máslo (vymazání formiček)
Postup Rýžový pudink recept
Postup přípravy receptu
-
Rýži pečlivě propláchneme, necháme ji okapat a vysušit. Zapékací formičky vymažeme máslem. Pokud nemáme formičky, můžeme použít jednu velkou formu.
V hrnci rozehřejeme máslo a rýži v něm zesklovatíme. Pak přilijeme mléko, přidáme koření a na mírném plamenu rýži vaříme asi 15 minut. Pak vmícháme rozinky a rýži vaříme dalších 10 minut. Podle potřeby doléváme mléko.
Troubu rozehřejeme na nejvyšší stupeň. Rýžovou směsí naplníme formičky. Nakonec všechny pudinky posypeme cukrem a asi 3 minuty je zapečeme, aby cukr zkaramelizoval.
Hotové pudinky ihned servírujeme.