Rýžový pudink recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
500-700 ml mléko
80 g rozinky
100 g přírodní cukr
200 g rýže (kulatozrnná)
kardamom nebo badyán a skořice
máslo (vymazání formiček)

Postup přípravy receptu

  1. Rýži pečlivě propláchneme, necháme ji okapat a vysušit. Zapékací formičky vymažeme máslem. Pokud nemáme formičky, můžeme použít jednu velkou formu.

  2. V hrnci rozehřejeme máslo a rýži v něm zesklovatíme. Pak přilijeme mléko, přidáme koření a na mírném plamenu rýži vaříme asi 15 minut. Pak vmícháme rozinky a rýži vaříme dalších 10 minut. Podle potřeby doléváme mléko.

  3. Troubu rozehřejeme na nejvyšší stupeň. Rýžovou směsí naplníme formičky. Nakonec všechny pudinky posypeme cukrem a asi 3 minuty je zapečeme, aby cukr zkaramelizoval.

  4. Hotové pudinky ihned servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!