Rýžový salát s kousky vepřového masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 ks paprika
2 ks mrkev
1 hrnek rýže
1-2 hrnky rukola
1 ks jarní cibulka
1 ks salátová okurka
lístky čerstvá bazalka
špetka čerstvý tymián
2 ks menší rajče
400 g libové vepřové maso
extra panenský olivový olej
podle chuti
špetka sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme, přidáme špetku tymiánu nebo bazalky(nebo obojí). Zakapeme olivovým olejem, promícháme a dáme asi na 20-30min do lednice.

  2. Rýži uvaříme a necháme vychladnout.Maso osmažíme na rozpálené pánvi a také necháme vychladnout. Mezitím si nakrájíme zeleninu nadrobno.

  3. Všechny ingredience smícháme, případně osolíme, přidáme další bylinky.

  4. Ocet či citrón dáváme zásadně až na talíři, případně pokud víme, že se celý salát sní - nikdy ho nenechávejte v salátu přes noc nebo déle. Do salátu ještě vmícháme asi 3 větší lžíce olivového oleje.

  5. Můžeme libovolně kombinovat ingredience - přidat olivy, místo vepřového masa kuřecí, tuňák, používat sézónní zeleninu(ledový salát, kedluben, případně mraženou vychlazenou zeleninu) apod.

  6. Rýžový salát s kousky vepřového masa podáváme vychlazený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!