Rýžový salát s kuřecími kousky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200-300 g kuřecí prsa 1 konzerva sterilovaná kukuřice 200 g jasmínová rýže marináda 2 stroužky česnek sůl 1 lžička med 1 lžíce sójová omáčka 1 lžička horká voda podle chuti pórek petrželová nať tatarská omáčka bílý jogurt nebo zakysaná smetana podle potřeby olivový olej na smažení
Postup Rýžový salát s kuřecími kousky recept
Postup přípravy receptu
-
Na přípravu použijeme kuřecí kousky naložené v marinádě z medu, sójové omáčky a horké vody, trochu osolíme a přidáme oloupaný a prolisovaný česnek.
Kuřecí necháme marinovat nejlépe přes noc, ale stačí i 1 - 2 hodiny.
Jasmínovou rýži uvaříme doměkka podle návodu na obalu.
Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Sterilovanou kukuřici slijeme.
Kuřecí kousky zprudka osmahneme na rozpálené pánvi s troškou olivového oleje.
Připravíme se velkou mísu, kde smícháme rýži, maso a zeleninu. Přidáme jogurt a tatarskou omáčku, všeho podle chuti. Nakonec zasypeme čerstvou petrželovou natí.
Rýžový salát s kuřecími kousky podáváme bez další přílohy.