Salát po francouzsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g hrášek
sůl
50 g brambory
1 ks cibule
250 g celer
1 kelímek majonéza
150 g mrkev
1 ks petržel
4 lžíce vinný ocet
worcesterská omáčka
mletý černý pepř
1 ks paprika (zelená)
na ozdobu
rajče
citrón

Postup přípravy receptu

  1. Brambory si uvaříme ve slupce. V druhém hrnci si uvaříme mrkev, celer a petržel. Zeleninu podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostičky.

  2. Do mísy dáme hrášek, může být i z konzervy, přidáme nakrájenou cibuli, papriku a brambory s ostatní pokrájenou zeleninou.

  3. Vše promícháme a zalijeme vinným octem. Osolíme, opepříme a kápneme pár kapek worcesterské omáčky.

  4. Zamícháme majonézu a dáme dochladu alespoň na 2 hodiny uležet.

  5. Vychlazený salát dáme na mísu a ozdobíme rajčaty a plátky citrónu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!