Salát z jiker recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g majonéza
3-4 ks olivy
1 balíček krabí tyčinky
1 hrst sekaná petrželová nať
1 lžíce vinný ocet
1 ks kapří jikry
podle chuti
sůl
0.5 ks citron
1-2 lžíce bílé víno

Postup přípravy receptu

  1. Rybí jikry odblaníme a povaříme v dost slané vodě se lžící vinného octa - až změní kompletně barvu. Pak jikry scedíme a necháme vychladnout. V téže vodě asi minutu povaříme krabí tyčinky, které pak propláchneme studenou vodou.

  2. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Můžeme použít i jarní cibulku. Krabí tyčinky nakrájíme na plátky, smícháme s prochladlými jikrami, přidáme nakrájenou cibulku. Salát spojíme majonézou. Můžeme použít i kysanou smetanu nebo bílý jogurt. Záleží na chuti. Salát z jiker dochutíme citronovou šťávou, solí, petrželkou a pár kapkami bílého vína. Fajnšmekři můžou přidat i pár oliv nakrájených na plátky.

  3. Salát z jiker servírujeme na listu hlávkového salátu a zdobíme měsíčkem citronu s malým kopečkem neslazené ušlehané šlehačky a snítkou petrželky nebo cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!