Salát z kedluben a okurek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
500 g kedlubny
3 ks kyselá okurka
podle chuti
1 lžíce olej
sůl
ocet
2 lžíce voda
1 lžíce cukr krupice
na ozdobu
2 lžíce sekaná pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny a cibuli oloupeme a všechnu zeleninu důkladně omyjeme. Cibuli nasekáme na jemno, okurky nakrájíme na nudličky a kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle.

  2. Vše jemně promícháme v salátové míse, zalijeme lžícemi vody, ochutíme olejem, solí, octem a cukrem podle chuti.

  3. Připravený salát z kedluben a okurek zdobíme sekanou petrželkou. Pokud chceme, můžeme salát vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!