Salát z lososa recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- olej sůl 200 ml majonéza 2 - 3 lžíce zakysaná smetana citronová šťáva 2 lžíce čerstvá petrželka mletý černý pepř 3 ks lahůdková cibulka 1/4 - 1/2 lžičky wasabi 350 g filet z lososa bez kůže
Postup Salát z lososa
Postup přípravy receptu
-
Filety lososa očistíme, osolíme, opepříme a na oleji z obou stran propečeme. Rybí maso přendáme na ubrousek a necháme vychladnout
Mezitím si nakrájíme lahůdkovou cibulku nadrobno a čerstvou petrželku jemně nasekáme. Majonézu důkladně prošleháme s pastou wasabi a zakysanou smetanou
Vychladlé lososové maso vidličkou natrháme na kousky a zlehka promícháme s cibulkou a petrželkou. Vše spojíme ochucenou majonézou a podle chuti osolíme, opepříme, okyselíme citronovou šťávou a necháme v chladu odležet
Salát z lososa podáváme na opečeném toastu, který poklademe listem salátu, na který navršíme salát. Salát z lososa můžeme také servírovat v malých mističkách, zdobíme listem salátu a podáváme s opečeným toastem.