Sashimi v novém stylu recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
řeřicha
pažitka
zázvor
400 g losos
olivový olej
citronová šťáva
limetková šťáva
sezamový olej

Postup přípravy receptu

  1. Lososa nakrájíme co nejtenčí plátky a naskládáme vedle sebe na talíř. Osolíme, pokapeme citronovou a limetovou šťávou. V míse smícháme lžíci japonské sójové omáčky s kapkou limety a citronu, přidáme nasekaný kousek zázvoru

  2. V pánvi rozpálíme olivový olej s troškou sezamového oleje – toho jen pomálu, má specifickou výraznější chuť. Do oleje nasekáme stroužek česneku a necháme ho zhnědnout. Poté olej nalijeme na lososové plátky. Na závěr přidáme také dresink ze sójové omáčky a ozdobíme čerstvou řeřichou a nasekanou pažitkou

  3. Sashimi v novém stylu podáváme delikátní chuťovku nebo překrm

  4. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!